hemsida front 1920x1080 v5.jpg

ARTSCAPE + GIBCA EXTENDED: GUIDAD KONSTRESA I GÖTEBORGSREGIONEN

Följ med på upptäcktsfärd i samtidskonstens namn. Artscape och GIBCA Extended välkomnar till fyra tillfällen med guidade bussturer, där vi tillsammans upptäcker Göteborgsregionens spännande skafferi av samtids- och gatukonst. 

Turerna är helt gratis och det bjuds på en enklare lunch. Alla turer utgår från Franska tomten och avslutas vid Röda Sten Konsthall. Läs mer om respektive tillfälle lite längre ned på sidan. 

Under resorna ger Artscape en guidad visning av konstverk som skapades under ett av världens mest omfattande urbana konstprojekt – ARTSCAPE SAGA. Upplev de enorma muralmålningarna på nära håll och hör om folksagorna som inspirerat dem. En kreativ resa bland såväl konstnärliga uttryck och stilar som världens rika utbud av sagor och berättelser. 

GIBCA Extended bjuder under resans gång in till intressanta vernissage och utställningar. Möt samtida och aktuella teman genom bland annat video- och performanceverk, textilkonst, måleri och skulptur på olika platser i regionen. 

5 oktober 10-16: via Ale – Lilla Edet – Svenshögen
Vi besöker verk av Ola Volo, Felicia Gabaldon, AnimalitoLand, Ares och Tim Timmey samt vernissage för Samtidigt i Svenshögen på STATIONEN.


6 oktober 10-17.15: via Kungälv – Stenungsund – Tjörn
Vi besöker verk av Lily Brik, Sagie, Nomad Clan, WiseTwo, Frau Isa, Studio Moonchild och avslutar med Nancy Speros utställning på Akvarellmuseet.


12 oktober 10-16: via Partille – Mölnlycke – Mölndal
Vi besöker bland annat Skandinaviens högsta muralmålningar av Smug och Mona Caron i Partille. Även verk av Captain Kris, James Bullough, Thiago Mazza samt utställning av Ollio på Mölnlycke Kulturhus och Amalia Bille på Mölndal Stadsmuseum.


13 oktober 10-17: via Angered – Lerum – Alingsås
Vi besöker muraler skapade av BKFoxx, Curtis Hylton, Natalia Rak, Jade Rivera och Space. Ytterligare stopp på Kulturhuset Blå Stället i Angered och Catti Brandelius utställning i Alingsås.


Föranmälan sker via mail till extended@gibca.se. Vänligen märk mailet med ‘Buss Artscape’ och ange hur många personer du bokar plats för.